Latest Issue 2021.10.25

Vol.16 ぼくたちも三島がすき
  • Vol.16 ぼくたちも三島がすき,01
  • Vol.16 ぼくたちも三島がすき,02
  • Vol.16 ぼくたちも三島がすき,03

そのまちの、おいしいもの。そのまちで、愛されているもの。みなさんは、わたしたちのまち・三島の名物「うなぎ」が、約2,500km離れたマリアナ諸島の海域からスタートする長い旅を終えて、この地にたどりつくことを知っていますか?vol.16では、まちの名物である「うなぎ」をテーマに、彼らの旅をたどります。
今号では、三島のまちで「うなぎ」を提供する、桜家・元祖うなよし・すみの坊の3つのうなぎ専門店からお話を伺いました。

うなぎがたどる道のり・そのおいしさの秘密、職人たちの技巧を知ると、彼らのことをさらに身近に感じることができるかもしれません。

Luxuriously flavorful and decadent, grilled eel cuisine has been a part of life in Mishima for centuries. Walking through these city streets, its sweet and smoky aroma drifting in the air, it is no surprise that unagi is loved by young and old alike.

In Volume 16 of Harenohi Magazine, we explore the world of unagi, a world we discovered to be full of surprise. And it all begins with an unfathomable journey as tiny elvers start their life drifting in the waters of the Mariana Islands, some 2500 km away.

To better understand this famed and enigmatic sea creature, we spoke to the proprietors of three restaurants here in Mishima, each specializing in their original preparation of unagi, Sakuraya, Ganso Unayoshi and Suminobo. Looking inside their world, we saw a new level of dedication to the craft and just may have uncovered a few secrets to unagi perfection. We fell in love with unagi all over again. We hope you do too.

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